Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens

Voor alle mensen die op de vlucht zijn wens ik een behouden reis en dat ze snel op een plek mogen aankomen waar ze zich veilig en gewenst voelen en waar ze gelukkig en vrij kunnen zijn.

Voor alle vrijwilligers wens ik veel kracht en moed om door te zetten. Ik wens dat er veel mensen zijn die hun voetsporen volgen om die druppel te zijn op de gloeiende plaat; want je zal maar onder die druppel staan.

Voor Stichting Bootvluchteling en alle andere ngo’s wens ik dat in 2016 hun werk niet lang meer nodig is, maar ook dat ze het werk dat ze doen zo goed en integer blijven uitvoeren. Respect.

Voor Fahrad van 13 uit Afghanistan wens ik dat hij niet zo vaak meer handje klap hoeft te spelen om warm te worden. Al was ‘t wel heel leuk om hem dat te leren.

Voor de Syrische klerenmaker wens ik een gelukkig weerzien met de stad Trier waar hij 20 jaar geleden werkte. En dat zijn zoontje er samen met zijn gekoesterde Spidermanpop in vrede kan opgroeien.

Voor de familie uit Herat in Afghanistan wens ik dat ze snel aankomen op een plek waar ze tot rust kunnen komen en zich veilig voelen zodat ze het verlies van hun vijf familieleden tijdens de lange reis, kunnen verwerken.

Voor Ismini uit Molyvos op Lesbos wens ik dat zij niet langer hoeft wakker te liggen omdat ze het niet kan aanzien dat zoveel mensen lijden op haar geliefde eiland.

Voor Mohammed van 3 maanden uit Syrie wens ik dat hij opgroeit tot een goed en evenwichtige man.

Voor de vrouw die me zo uitvoerig omhelsde en bedankte op het Victoriaplein wens ik dat ze haar warmte en liefde op een andere manier kan delen dan in dankbaarheid; dat zal anderen tot steun zijn.

Voor alle vluchtelingenhaters wens ik dat ze bij zinnen komen en zich proberen eens 1 minuutje te verplaatsen in mensen die huis en haard verlaten op zoek naar rust en veiligheid. Hopelijk verandert dat hun gedachten.

Voor alle mensenhandelaren wens ik dat ze stoppen met het afzetten en uitknijpen van kwetsbare mensen maar dat ze wel doorgaan met het overzetten van vluchtelingen omdat onze politici het zo schaamteloos laten afweten. Dat overzetten dan graag wel met wat minder winst, want 2200 euro voor een bootovertocht is afzetterij.

Voor Himda uit Mogadishu wens ik dat ze voor dokter kan gaan studeren en voor Adel uit Syrië wens ik dat hij zijn studie kan afmaken in de UK.

Voor Europese politici en andere wereldleiders wens ik voortschrijdend inzicht. Dat ze hun macht omzetten in medemenselijk beleid en niet langer hun kop in het zand steken. Het huidige beleid werkt criminaliteit alleen maar verder in de hand.

Voor alle grensbewakers, kustwachters en politie wens ik mededogen en dat ze in elke vluchteling een mens blijven zien van vlees en bloed.

Voor de inwoners van Lesbos wens ik een zonnige toekomst met veel vakantiegangers en economische groei. Hun mooie eiland verdient het.

Voor de Yezedi familie uit Irak wens ik dat ze op een plek kunnen wonen waar ze mogen zijn wie ze zijn, en niet langer achtervolgd worden.

Voor Muhammed uit Iran wens ik dat zijn openheid en zin in het leven hem veel geluk zullen brengen op een plek waar hij en zijn homosexuele vriend zichzelf kunnen zijn.

Voor de zingende ‘Michael Jackson’ wens ik dat hij nog vaak de prachtige Perzische liederen ten gehore kan brengen op de plek waar hij wil zijn.

Voor de Somalische, blinde Henna die zwaar gehandicapt is wens ik dat zij en haar moeder een plek vinden waar ze tot wasdom kan komen. Een plek waar haar lieve handjes alleen maar dingen voelen die prettig zijn.

Voor de anarchisten in Athene wens ik dat ze zich nog lang blijven afzetten tegen de regering en het stadsbeleid zodat hun vluchtelingenopvang zo goed kan blijven als hij nu is.

Voor alle Europeanen die bang zijn voor de mensen die naar onze landen komen wens ik dat die angst verdwijnt en dat we anderen met een open mind en warm hart verwelkomen.

Voor Nazreen en en Nargus uit Afghanistan wens ik dat ze nog heel veel selfies maken met elkaar in Duitsland.

Voor de mensen die meeliften op de vluchtelingenstroom uit Syrie, Irak en Afhganistan wens ik dat ze thuis tot inzicht komen dat Europa geen paradijs is en dat ze beter in Marokko, Algerije, Nepal, Zimbabwe etc. kunnen blijven. Daar is het leven misschien economisch heel zwaar, maar je bent er wel thuis en bij je familie.

Voor alle achterblijvers die in spanning zitten of hun familieleden en vrienden de overtocht wel halen wens ik dat zij goed nieuws krijgen en indien gewenst op een veilige manier kunnen volgen.

En voor alle mensen die ik ben vergeten wens ik een gelukkig, gezond en veilig 2016 waarin we samen zijn en genieten van het leven!

0 Comments

Add Your Comment: